سئو تصاویر به صورت تخصصی
سئوی تصاویر؛ آموزش سئو عکس و تاثیر آن در بهینه ساز سایت
علاوه بر این، تولید محتوای تصویری و حتی صوتی، این فرصت را فراهم میکند که در نتایج جستجوی تصویری گوگل رتبه بالاتری کسب کنید و از این طریق ترافیک بیشتری به وبسایت خود جذب کنید. علاوه بر تولید محتوای باکیفیت، استفاده از تصاویر منحصربهفرد و باکیفیت نیز برای سئو بسیار مهم است. مطالعهای که اخیراً روی ۱ میلیون نتیجه جستجوی گوگل انجام شده، نشان داده است که صفحات وب دارای حداقل یک تصویر، رتبه بهتری نسبت به محتوای بدون تصویر دارند. این تصاویر محتوای شما را جذابتر کرده و احتمال خوانده شدن مقاله توسط بازدیدکنندگان را افزایش میدهند. زمانی که کاربر برای اولین بار محتوایی را مشاهده میکند، اغلب صفحه را سریعاً مرور کرده و به تصاویر و عناوین اصلی نگاهی میاندازد. اگر این عناصر توجه او را جلب کنند، او به ابتدای صفحه بازمیگردد و متن را با دقت بیشتری مطالعه میکند.
این کار باعث می شود سرعت بارگذاری صفحه بهبود پیدا کند مخصوصا صفحاتی که تصاویر زیادی را در خود جای داده اند. در حالت ایدهآل بهتر است تصاویر با حجم کمتر از ۱۰۰ کیلوبایت را در وبسایت بارگذاری کنید. نکته مهم اینکه گوگل به حجم هر تصویر را بهصورت جداگانه توجه نمیکند، بلکه حجم کل صفحه وب را در نظر میگیرد. برای مثال اگر در صفحه از چند تصویر با حجم ۳۰ یا ۴۰ کیلوبایت استفاده کردهاید، میتوانید یک یا دو تصویر با حجمهای بالاتر نیز به آن اضافه کنید. با وجود اینکه گوگل قادر به تشخیص محتوای برخی تصاویر است، این سیستم در برخی موارد دچار اشتباه میشود.
پیشنهاد میشود فرمت jpg را برای تصاویر بزرگی که توسط عکاس حرفهای گرفته شدهاند، استفاده کنید. استفاده از تبلیغات هدفمند در تبلیغات آنلاین روشی بسیار مؤثر برای افزایش ترافیک وبسایت و بهبود سئوی آن است. به کمک این نوع از تبلیغات میتوان کمپینهای تبلیغاتی را بر اساس ویژگیهای مشترک مخاطبان هدف سازماندهی کرد و کمپینهای تبلیغاتی را کاملاُ مرتبط با ویژگیهای شخصی، رفتار و علاقهمندیهای مخاطب ایجاد کرد. WebP فرمت جدیدی برای تصاویر وبسایت است که مشکلات فرمتهای قبلی را ندارد. حجم آن در مقایسه با فرمت JPEG بسیار کمتر است اما در عین حال کیفیت بالایی دارد. ویژگی مهم فرمت PNG یعنی قابلیت ذخیرهسازی با Transparency نیز در فرمت WebP وجود دارد.
بله، ایجاد تصاویر قابل اشتراک گذاری برای پلتفرمهای رسانههای اجتماعی، یک راه عالی برای افزایش دید و تعامل محتوای شما است. تصاویر توجه کاربران را در رسانههای اجتماعی جلب میکند و میتواند احتمال کلیک روی محتوای شما را افزایش دهد. تصاویر با وضوح بالا کاربران شما را درگیر میکند و بهترین تصور ممکن را از محصولات شما به آنها میدهد. شاید لازم باشد چند تصویر را آزمایش کنید تا ببینید بدون کاهش بیش از حد سرعت بارگذاری صفحه، چقدر کیفیت را میتوانید حفظ کنید. این عامل میتواند سرعت بارگذاری صفحه را افزایش دهد و زمان دانلود را به میزان قابل توجهی کاهش دهد که میتواند منجر به UX مثبتتری شود. اگر نمیخواهید این کار را بصورت دستی انجام دهید میتوانید از ابزاری مانند «my sitemap generator» استفاده کنید.
پیکسلها (px) نقطههایی هستند که تصاویر را روی صفحات دسکتاپ و موبایل تشکیل میدهند. PPI در واقع به این اشاره دارد که چه تعداد از این نقاط در یک اینچ از فضای صفحه نمایش ظاهر میشود. پس حواستان باشد اندازه تصاویر را بررسی کنید تا با اندازهی نمایش موردنظر مطابقت داشته باشند؛ یعنی باید حداکثر عرض و ارتفاع اندازه نمایشگر موردنظر را بررسی کنید. حالا در این مقاله میخواهم شما را با سئو عکس در سئو از صفر تا صد آشنا کنم. در این حالت، حداکثر عرضی که عکسها میتوانند داشته باشند هم 600 پیکسل است.
رفتار کاربران در صفحه نتایج جستجو به صورت مستمر توسط گوگل تحلیل و بررسی شده و در درازمدت بر رتبهبندی سایتها تاثیر گذار است. برای اطلاعات بیشتر در این مورد پیشنهاد میکنیم مقاله معرفی الگوریتم رنک برین را مطالعه کنید. پیش از اینکه به سراغ روشهای تغییر فرمت تصاویر برویم، مقالهی "درک محتوای تصاویر" را مطالعه کنید. این مقاله به شما کمک میکند تا شکل محتوایی تصویرتان را پیدا کرده و انتخاب کنید. برای مثال درصورتی که محتوای تصاویر بلاگ شما غالبا تصاویر گرافیکی باشد، استفاده از فرمت PNG نتیجه بهتری از لحاظ کیفیت و سرعت لود صفحه بدنبال خواهد داشت. فایلهای PNG با وجود lossless بودن (یعنی امکان ویرایش در عینِ عدم کاهش کیفیت) از جمله تصاویر با کیفیت پایین محسوب میشوند.
گوگل در سال 2013 یک تغییر اساسی در سازوکار جستجوی تصویری خود داد. با این تغییر کاربران میتوانستند عکسهای با کیفیت را تنها با کلیک در صفحه نتایج، مشاهده کنند و در صورت نیاز آنها را دانلود کنند. برای بهینه سازی عکس و رتبه گرفتن از گوگل به فرمت های آن ها نیز توجه داشته باشید. پیشنهاد می کنیم برای تصاویر عادی از JPEG استفاده کرده و عکس های مانند آرم، اینفوگرافیک و نمودار را با فرمت PNG بارگذاری نمایید. البته از قالب SVG نیز می توانید برای لوگو و… استفاده کنید؛ اما لازم است از نظر حجم آن را مدیریت کنید. یکی از بخش های اصلی تگ های عکس برای موتورهای جستجو در دنیای وب، توضیحات عکس یا قسمت alt تصاویر است.
حتی اگر عکس ما عرضی بیشتر از 600 پیکسل داشته باشد، مرورگرها (مانند کروم یا فایرفاکس) عرض تصویر را کاهش میدهند تا برابر 600 پیکسل شود. اگر ما متوجه شباهت عکس ها در سایتها شدهایم، مطمئن باشید که گوگل و مشتریان هم متوجه شدهاند. ازاین فرمت برای لوگوها و نمادها استفاده میشود فشرده سازی خوبی ندارد ولی کیفیت قابل ملاحظه دارد. در واقع باید یک ساختار را برای URLها در نظر داشته باشید تا از این طریق رباتهای گوگل را متوجه ساختار سایت کنید. اطمینان حاصل کنید که عناصر سئوی درون صفحه شما (متا داده، دادههای ساختار یافته و غیره) با تصویر شما سازگار میشوند.
احتمالاً امکان دارد که شما در این مرحله به فکر استفاده از تصاویر بزرگ و باکیفیت برای بهبود تجربه کاربری باشید، اما مراقب باشید! کاهش سرعت بارگذاری ناشی از تصاویر بزرگ، مانعی مهم در بهبود تجربه کاربری محسوب میشود. بنابراین در وبسایت خود از تصاویر بزرگ استفاده نکنید و ابعاد آن را تغییر دهید. گوگل به طور رسمی اعلام کرده است که از سال 2021، فاکتورهای مرتبط با تجربه کاربری را در الگوریتمهای رتبهبندی نتایج جستجو وارد خواهد کرد. این فاکتورها که بخش مهمی از آن را مفاهیم Core Web Vitals تشکیل میدهد، نه تنها بر سرعت بارگذاری صفحه که بر موضوعات عمیقتری شامل زمان نمایش بزرگترین المان صفحه (Largest Contentful Paint) تمرکز دارند. رعایت استانداردهای سئو تصاویر؛ علاوه بر بهبود سرعت صفحه و کیفیت محتوا، موجب حضور ما در نتایج جستجوی تصاویر میشود.
سئو عکس یا سئوی تصاویر (Image SEO) یکی از آیتمهای مهم در چک لیست سئوی داخلی (On Page SEO) وب سایت محسوب میشود که نقش مهمی را در رتبه بندی یک صفحه ایفا میکند. از این رو بهینه سازی تصاویر برای کسب جایگاه بهتر در موتور جستجوی گوگل یکی از موارد مهمی است که باید به آن توجه داشته باشید. عکسها تاثیر بسزایی بر جذابیت بصری یک سایت و جلب توجه کاربر به مطالب آن دارند و به همین دلیل انتخاب تصاویر مناسب و بهینه سازی آنها موجب افزایش ترافیک ارگانیک یک سایت خواهند شد. با رعایت اصول سئو تصویر میتوانید رتبه صفحات وب خود را در نتایج جستجو بهبود دهید. بهینهسازی تصاویر نهتنها به بهبود تجربه کاربری کمک میکند بلکه میتواند ترافیک ارگانیک بیشتری را به سایت شما جذب کند.
استفاده از عکس اورجینال در محتوا، تأثیر فوقالعاده خوبی بر سئو تصاویر میگذارد. عکس های دیگر این میزان اثرگذاری را ندارند؛ حتی اگر عکس ها را به طرز فوقالعادهای بهینه سازی کرده باشیم. اهمیت سئو عکس چه زمانی دو چندان میشود؟ زمانی که مخاطبان سایت ما، به محتوای بصری بیشتری نیاز داشته باشند. مثلا شما عبارت «لباس عروس» را در گوگل سرچ کنید؛ می بینید که اولین نتیجه، تصاویر گوگل است. برخی معتقدند الان که گوگل با کمک هوش مصنوعی و یادگیری ماشین محتوای عکس ها را متوجه میشود، متن های جایگزین، دیگر آنقدر هم اهمیت ندارند. اجازه بدهید به شما نشان دهیم که گوگل چقدر در تشخیص محتوای عکسها تواناتر شده است.
اما، در بهترین حالت، میتواند قدرت رتبه بندی بیشتر و تعامل بهتر کاربر را به شما بدهد. همچنین اطمینان از اینکه ویژگیهای عرض و ارتفاع را برای هر عنصر تصویر و ویدیو لحاظ میکنید، کلیدی است. این کار به مرورگر میگوید که چقدر فضا برای منبع اختصاص دهد و از تغییر محتوای آزاردهنده که امتیاز CLS شما را پایین میآورد، جلوگیری میکند. هرچه تصاویر اصلی و یکتای بیشتری داشته باشید، تجربه بهتری برای کاربر و شانس شما برای رتبه بندی در جستجوهای مرتبط بهتر است. به عنوان مثال در مورد یک وب سایت شرکتی، یک شرکت مشاوره، یا یک تجارت که به خدمات مشتری افتخار میکند فکر کنید.
این موضوع فرمت PNG را به بهترین گزینه برای تصاویر اینفوگرافیک و تصاویر دارای متن که میخواهید تمام اطلاعات درون آنها حفظ و به کاربر نمایش داده شود، تبدیل میکند. تا اینجا یاد گرفتید سئو تصاویر و اهمیت آن در بهبود رتبه صفحه چیست و چه روشهایی برای انجام کار وجود دارد. موضوع مهم و بحثبرانگیز بعدی در سئو تصاویر، انتخاب و تعیین فرمت درست برای تصاویر است. همین ابتدا به این نکته اشاره کنیم که فرمت ثابت و ایدهآلی برای تصاویر وبسایت وجود ندارد و بهتر است بسته به نوع تصویر در مورد آن تصمیمگیری کنید. نام فایل تصویر در بخش «عنوان» وردپرس قرار میگیرد و به موتورهای جستجو مانند گوگل کمک میکند تا تصویر شما را بهتر درک کرده و آن را در نتایج جستجو رتبهبندی کنند. به عنوان مثال، نام فایل «شال موهر با طرح سیمرغ» اطلاعات بهتری نسبت به «IMG01534» به گوگل میدهد.
میتوانید فهرست را با گوگل لنز اسکن کنید تا گوگل جزئیاتی در مورد نوشابههای مختلف ارائهشده در اختیارتان قرار بدهد. میتوانید از GTmetrix برای مشاهده FCP و کل زمان بارگذاری تصاویر در صفحه انتخابی خود استفاده کنید. نزدیک بالای صفحه، روی زبانه «Waterfall» کلیک کنید و «Images» را انتخاب کنید. یکی از بهترین راهها برای کاهش تعداد درخواستهای تصویر در یک صفحه، استفاده از بارگذاری تنبل است. این کار تضمین میکند صفحه شما بهطور موثر در دستگاههای مختلف بارگیری شود که در نهایت منجر به UX مثبتتر و رتبهبندی بهتر میشود.
به عبارتی لازم است برای انتخاب تصاویر خود حساس باشید تا بتوانید نمونه هایی با زیبایی بصری و کیفیت بالا را برای وب سایت خود انتخاب کنید. چنانچه عکس های لازم را خودتان طراحی می کنید هم پیشنهاد می دهیم با ظرافت این کار را انجام دهید. یکی از مواردی که کمتر بهش توجه میشه استفاده از تصاویر progressive هست. برخلاف تصاویر معمولی که از بالا به پایین و به طور کامل لود میشن، تصاویر Progressive اول به طور محو و کامل لود میشن و به تدریج کیفیتشون افزایش پیدا میکنه. همانطور که میدانید، زمان بارگذاری صفحات سایت، یکی از فاکتورهای بسیار مهم در دو نسخه دسکتاپ و موبایل است. بنابراین باید بر روی تصاویر فشردهسازی به نحوی انجام شود که کمترین کاهش کیفیت را داشته باشیم.
در واقع شما به عنوان مدیر سایت، در نوشتن، ننوشتن و چه چیزی نوشتن آن آزادید. به شکل اصولی قرار است متن جایگزین، یک متن توصیف کننده تصویر باشد. اولین نکته در استفاده از عکس ها در محتوای سایتتان این است که ساختار سایت را بِهم نزنید. تفاوت سایز عکس ها در یک محتوا، باعث آزار چشم و همینطور خستگی سریع ذهن مخاطب میشود. نسبت به سایز تعریف شده برای عکس ها در قالب سایت خود، یک سایز ثابت را انتخاب کنید و همیشه از همین سایز برای بارگذاری عکس ها در محتوا استفاده کنید. قبل از انتخاب عکس برای سایت باید مطمئن شوید بهترین فرمت عکس را برای قرار دادن در سایت انتخاب کردهاید.
آیا میدانتید که با سئو تصاویر خود میتوانید از رقیبانتان سبقت بگیرید و سایت خود را به رتبههای بالاتر گوگل برسانید؟ با این که بهینهسازی عکسها بسیار آسان و موثر است؛ اما خیلیها از آن غلفت میکنند. شما میتوانید از این غفلت سایتهای رقیب به نفع خود استفاده کنید. کافی است که برخلاف آنها برای سئو عکسها و تصاویر سایت خود وقت بگذارید. در اینترنت امروز بخش عمده ای از محتوای صفحات وب تصاویر هستند که بهینه سازی آنها می توان تاثیر زیادی روی بهینه سازی کلی سایت و بهبود رتبه سایت در گوگل داشته باشد. پس از رعایت نکات UX در استفاده از عکس ها در محتوا، حالا نوبت به سئو عکس برای گوگل میرسد.
یکی از نکات مهم انتخاب نام انگلیسی به جای نام فارسی برای فایل است. بهتر است برای درک بهتر رباتهای گوگل از نام انگلیسی برای فایل عکسها استفاده کنید. نتایج مربوطه کاملا با متن صفحات سایت شما مرتبط هستند و این افزونه به عنوان یکی از ابزارهای سئو برای صرفه جویی در زمان شگفت انگیز است. همچنین این افزونه به خوبی با WooCommerce ترکیب میشود چرا که وب سایتهای تجارت الکترونیک برای تولید محتوای متنی نبوده و تصاویر در آنها حرف اول را میزند. اگر از AMP یا PWA استفاده میکنید، باید ابعاد تصویر خود را در کد منبع مشخص کنید. حتی اگر از هیچکدام از این ابزارها استفاده نمیکنید، هنوز هم بهترین روش، تعریف عرض و ارتفاع است.
سئو عکس در وردپرس باعث ایجاد رتبه گرفتن در گوگل خواهد شد؛ بنابراین سایت شما بیشتر در معرض دید کاربران قرار می گیرد. نتیجه این کار تاثیرگذاری بیشتر روی ذهن مخاطب و برندسازی خواهد بود. نقشهٔ سایت فایلی است که در آن میتوانیم صفحات وبسایت خود را فهرست کنیم تا خزندههای موتورهای جستجو ساختار محتوای سایت ما را در بهتر درک کنند. به همین دلیل است که نقشهٔ سایت، بخش مهمی از استراتژی سئوی ما است. با این کار، کاربران بهراحتی میتوانند محتوای ما را در هر دستگاهی که بخواهند، مشاهده کنند.
افزونهای با همین نام نیز وجود دارد که میتوانید روی وردپرس خود نصب کنید و حجم تصاویر را کاهش دهید. از سوی دیگر، ممکن است به دلایل خاصی امکان عکسبرداری از برخی موضوعات وجود نداشته باشد. در این شرایط شما میتوانید با جستجو در اینترنت، تصاویر مرتبط با محتوای خود را پیدا کنید. برخی از تصاویر موجود، به صورت رایگان در اختیار همه قرار گرفته شدهاند. وبسایتهایی نظیر dribbble یا freepik وجود دارند که عکس، طرحهای گرافیکی و وکتورهای رایگان را در اختیارتان قرار میدهند. مطمئناً با استفاده از این وبسایتها میتوانید تصاویری که با موضوع محتوای شما در ارتباطند را پیدا کنید.
با کمک این افزونه می توانید حجم تصاویری را که قبلا بارگذاری کرده اید، بدون افت کیفیت کاهش دهید. این کار شاید مدتی زمان ببرد؛ اما به طور خودکار توسط این پلاگین انجام می شود و شما وقتی را صرف نخواهید کرد. ضمن اینکه تصاویر جدیدی که به سایت اضافه می شوند هم به صورت خودکار بهینه خواهند شد. تناسب ابعاد عکس با سایر المان های موجود در صفحه، مسئله دیگری است که برای سئو عکس در وردپرس یا هر نوع سایتی حائز اهمیت خواهد بود. به عنوان مثال یکسان بودن ابعاد تصاویر در صفحات مختلف می تواند نظم بیشتری ایجاد کند. اگر با وجود این تعریفهای مختصر نتوانستید مناسبترین فرمت را برای عکسهای سایت خود انتخاب کنید، نگران نباشید.
متا تگهای OG، قطعه کدهایی هستند که نحوه نمایش URLها را هنگام اشتراکگذاری در پلتفرمهای رسانههای اجتماعی مانند فیس بوک، لینکدین و پینترست را کنترل میکنند. بسته به اینکه سایت شما چقدر بزرگ است، تولید نقشهی آن ممکن است کمی طول بکشد. این اطلاعات میتواند شامل حقایق جالب، زمینه تاریخی یا داستانهای شخصی باشد. همواره باید از زبان واضح و توصیفی استفاده کنید تا تصویر ذهنی واضحی را برای کاربر ترسیم کند. بله، استفاده از عکس های موجود، خیلی راحتتر است اما سایت ما را شبیه به سایر سایتها میکند. علاوه بر imageoptim یکی دیگر از ابزارهای عالی آنلاین برای این کار، کمپرسور تصویر (image compressor) است.
برخی افراد برای تمام تصاویر از فرمت JPEG استفاده می کنند و فکر می کنند این بهترین فرمت برای تصاویر وب است. تصاویر JPEG اگرچه معمولا بهترین نوع فایل تصویری هستند اما همیشه اینطور نیستند. هر کدام از این نوع فایل ها از روش فشرده سازی متفاوتی استفاده می کنند که نتیجه آن حجم فایل متفاوت با دیگری است که گاهی اوقات این تفاوت حجم چشمگیر می شود. متن جایگزین و کپشن گرچه ظاهرا بی اهمیت تلقی می شوند اما به اندازه خود مهم هستند. نام توصیفی، مرتبط و در صورت امکان حاوی کلمات کلیدی بهترین نام برای تصویر است. انجام این کار باعث می شود گوگل بدون اینکه حتی به تصویر نگاه کند، متوجه شود که تصویر درباره چیست.
در این مرحله از فرآیند سئو عکس باید حجم تصاویر را بدون پایین آمدن کیفیت آنها کاهش دهید تا سریعتر بارگذاری شوند. زمانی که حجم تصاویر بالا باشد مسلما زمان بارگذاری و نمایش آنها نیز افزایش پیدا میکند و این امر تاثیرات منفی بسیاری بر سئوی وب سایت شما خواهد داشت. برای فشرده سازی تصاویر بدون کاهش کیفیت آنها میتوانید از ابزارهای مختلفی همچون برنامه فوتوشاپ، Optimizilla، CompressNow و یا Online Image Optimizer استفاده کنید. قطعا هر کسی از خواندن یک کتاب و یا مجلهای که سراسر متن است و هیچ عکسی ندارد، خیلی سریع خسته میشود و ممکن است تا انتها آن را نخواند. محتواهای متنی یک وب سایت نیز درست مانند همین کتابها و مجلات هستند و برای جلب توجه و ترغیب مخاطب نسبت به مطالعه ادامه آن باید دارای عکسهای جذاب باشند.
خرید دوره آموزش سئو کلاه خاکستری