بلاگرها و نقش آنها در ترویج فرهنگ محلی ایران2023-04-16

مخاطب‌شناسی در نشریات محلی ایران همشهری آنلاین

بسیاری از محلی‌سرایان تنها در منطقه‌ای خاص شناخته شده‌اند و از آن‌جا که ظرفیت‌های ارتباطی و تبلیغاتی در سطح گسترده‌تری فراهم نشده است، آثارشان در سایر نقاط کشور کمتر دیده می‌شود. همچنین، در بسیاری از مناطق، به دلیل کمبود امکانات، شاعران بومی نمی‌توانند به راحتی با هم تبادل نظر و همکاری کنند. به این ترتیب، شاعران به طور فردی و محدود در حوزه‌های خاص خود فعالیت می‌کنند و این خود باعث می‌شود که از معرفی و شناخته‌شدن در سطح وسیع‌تر دور بمانند. دومین عامل، برگزاری شب شعرها و همایش‌های بومی و محلی است که می‌تواند به عنوان یک بستر مؤثر برای معرفی و ترویج شعر محلی عمل کند.

در نهایت، با ورود این نوع نقد و تحلیل‌ها به عرصه شعر بومی، نه تنها اشعار بزرگانی چون شمسی‌زاده و کمالی زنده می‌ماند، بلکه به‌عنوان بخشی از هویت فرهنگی استان، برای نسل‌های آینده نیز معنا و ماندگاری پیدا می‌کند. این اقدامات می‌تواند گامی مؤثر در تبدیل شعر بومی به یک جریان پویا و تاثیرگذار در ادبیات معاصر باشد. گیل دخت«گیل دخت»، با حدود ۱۶۷ هزار فالوور، تجربیات سفر و طبیعت‌گردی خود را با مخاطبان به اشتراک می‌گذارد.

شیوا هوماین بلاگر با بیش از ۴۰۰ هزار فالوور به معرفی تجربیات خود در آشپزی و مدیریت خانه می‌پردازد. این پیج برای تبلیغ لوازم آشپزخانه، مواد غذایی و خدمات مرتبط با خانه‌داری، عملکرد مناسبی دارد. غزاله محمدی«غزاله محمدی»، بلاگر آشپزی گیلانی، با بیش از ۵۰۰ هزار فالوور به آموزش و نمایش دستورهای غذایی سنتی و محلی می‌پردازد. محصولات طبیعی و ارگانیک و خدمات سلامتی مثل آب گرم و آب‌درمانی می‌توانند از تبلیغ در پیج بلاگرهای شمالی نهایت استفاده را ببرند.

{
    {
  • وبلاگی‌شدن فرهنگ را اگر خواسته باشیم با زبان آکادمیک تحلیل کنیم، چیزی‌است شبیه گفتمان‌های رمان‌گونه‌ای که باختین به آن اشاره می‌کند.
  • |}
  • او با معرفی رستوران‌های سنتی، روستاها و محصولات محلی، انتخابی مناسب برای تبلیغات مرتبط با اقامتگاه‌های بومی و صنایع‌دستی محسوب می‌شود.
  • مطبوعات محلی نقش ویژه‌ای در پوشش دادن اخبار محلی و توسعه و انعکاس نیازها، کمبودها و خواسته‌های مردم واقع در حوزه جغرافیایی خاصی دارند.
  • از منظر فردی، در فضای مجازی بین بلاگرها رقابت شدید برای جذب مخاطب و دیده شدن بیشتر باعث شده اقدامات حاشیه‌‌ای و بعضاً خطرناکی انجام بدهند.
  • {
  • این شاعران نه تنها در زمان خود؛ بلکه در نسل‌های بعدی نیز به‎‌عنوان ستون‌های شعر محلی شناخته می‌شوند و اشعارشان در بسیاری از شب‌های شعر و محافل ادبی امروز بازخوانی می‌شود، اما به نظر می‌رسد برای تداوم این اثرگذاری و ارتقاء فهم و ارزش شعر بومی، صرفاً خوانش و تکرار اشعار آن‌ها کافی نباشد.
  • |}{
  • تغییراتی که تنها به سبک تهیه غذا و سرو آن محدود نمی‌شود، بلکه شامل خریدهای جدید لوازم خانه تا خرید مواد غذایی با برندهایی معرفی‌شده توسط بلاگرها، خرید لباس کودک و سایر اقلام می‌شود؛ موضوعی که در برخی موارد مسیری سخت، گران و بی‌محتوا را به خانواده تحمیل می‌کند.
  • |}
|}

در دنیای رسانه نیز اصولاً تمام تولیدات و چاپ‌ها برای جلب رضایت مشتری و اقناع و ارضای نیازهای مخاطب صورت می‌گیرد اما در حیطه مطبوعات حرفه‌ای و به‌ویژه محلی هیچ‌گونه تحقیقی در حوزه نیازسنجی و مخاطب‌شناسی انجام نشده است. تقریباً هیچ‌یک از مطبوعات محلی موضوعی به‌نام مخاطب‌شناسی در دستور کار خود ندارند و حتی به جرأت می‌توان گفت که به آن فکر هم نمی‌کنند. مطبوعات محلی نمی‌دانند برای که و چه کسانی می‌نویسند و چه تیپ، طبقه و جنس، خواننده و مخاطب حاصل کار آن هستند، آنها نمی‌دانند مخاطبشان چه نیازها و علایقی دارد و از کدام مطالب، عکس‌ها و... وسایل ارتباط جمعی با کارکردهای متنوعی که در جامعه دارند، همواره در تعامل طبیعی با جامعه و محیط اطراف خود هستند. استفاده از روش‌های تأمین رضایت و اقناع مخاطبان و توجه به نیازها و نگرش‌های آنان، بسیار ضروری و از جمله لوازم موفقیتی است که هرگاه مورد کم‌توجهی قرار گیرد فرصت را به رسانه رقیب می‌سپارد. د) مرحله چهارم مرحله جدیدی‌است و ما بخصوص در حوزه اجتماعی به این وجه باید توجه کنیم، داد و ستد و گفتگویی‌است که بین فضای مجازی و فضای واقعی برقرار شده، یعنی وبلاگ‌نویسی ایرانیان وارد مرحله حقیقی و واقعی هم شده.

به هر حال بیشتر دیده می‌شود که در وبلاگ‌های ایرانی تمایل به استفاده از ستون‌ها متعدد است. مثلاً در مورد عنوان و زیرعنوان با مطالعه وبلاگ‌های ایرانی می‌توان این نتیجه را گرفت که وبلاگ‌های ایرانی بیشتر نام‌هایی را انتخاب کرده‌اند که یا بر هویت نویسنده تأکید دارد یا نگاهی انتقادی و طنزآلود به پیرامونش دارد. بلاگرها و سلبریتی‌‌های لمپن، محتوایی معمولاً ساده، طنزآمیز و هیجان‌‌انگیز تولید می‌‌کنند و مخاطب که خیلی نمی‌‌خواهد فکر کند، برای فرار از روزمرگی‌‌ها دنبال سرگرمی و هیجان است. چون وضعیت اشتغال در کشور مطلوب نیست، بلاگری راه‌ آسانی برای کسب درآمد و شهرت است تا افراد بدون هیچ فضل و تخصصی درآمد کسب کنند.

میل به گفت‌وگو، بخصوص که رسانه‌های الکترونیک و رسانه‌های مکتوب، حاوی و حامل فرهنگ منولوگ هستند، اما وبلاگ بیشتر به سمت گفتگویی شدن تمایل پیدا می‌کند. ارزش و جایگاه شیرینی باقلوای سنتی گوگان در سطح استان به‌ویژه این شهرستان تا آنجایی است که در سال 1394 با شماره 1188 در فهرست آثار ناملموس میراث فرهنگی ثبت ملی قرار گرفت و در سال 1400 از نماد شهری باقلوای سنتی گوگان و لوح ثبتی آن به عنوان یکی از میراث های ناملموس استان در این شهرستان رونمایی شد. افرادی که خیلی حوصله مواجهه با ایده‌‌های پیچیده یا تفکرات انتقادی را ندارند؛ جذب این لودگی‌‌ها می‌‌شوند. به همین دلیل اکثر افراد جامعه مخصوصاً در کشورهای در حال توسعه و جهان سوم تحت تاثیر این رفتارها و نظرات قرار می‌‌گیرند و آنها را دنبال می‌‌کنند. گردشگری خلاق هم یک رویکرد نوین در صنعت گردشگری است که تمرکز آن بر تعامل بیشتر گردشگران با فرهنگ‌ها و جوامع محلی است.

ما به عنوان انسان‌های بومی می‌توانیم در دنیای دیجیتال و مدرن نیز با توجه به ضرورت حفظ و ترویج میراث فرهنگی‌مان، به شعر محلی و ادبیات بومی توجه کنیم و آن را در قالب‌های جدید و متناسب با زمانه به نسل‌های آینده منتقل کنیم. مطبوعات محلی به‌عنوان بخش پررنگی از مطبوعات استان‌ها، جایگاه ویژه‌ای در دنیای رسانه‌ها دارند و در این میان مطبوعات محلی آذربایجان‌شرقی با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنند. نبود فرهنگ روزنامه خوانی در جامعه، رویگردانی مردم از مطبوعات محلی، مشکلات مالی، نداشتن روزنامه‌نگاران و خبرنگاران ورزیده و آموزش‌دیده، کیفیت و کمیت پایین نشریات محلی و در رأس آن عدم‌شناخت از نیاز مخاطب، اصلی‌ترین مشکلات مطبوعات محلی محسوب می‌شوند. با وجود جهانی‌شدنِ دنیای امروز و حجم عظیم تبادل و انتقال اطلاعات در ابعاد زمانی و مکانی، رسانه‌های مکتوب و به‌طور مشخص مطبوعات محلی، رسالت خاصی دارند. مطبوعات محلی نقش ویژه‌ای در پوشش دادن اخبار محلی و توسعه و انعکاس نیازها، کمبودها و خواسته‌های مردم واقع در حوزه جغرافیایی خاصی دارند.

یادآوری مسکن ملی به وزیر

غیاله برای من فقط یک عنوان نبود؛ بلکه نمادی از پیچیدگی‌های زندگی و حوادث ناگهانی بود که همواره در روزگار جاری انسان‌ها وجود دارد. این واژه که به نوعی به جزر ناگهانی دریا اشاره دارد، برای من یک تشبیه به مشکلات و تحولات غیرمنتظره زندگی است. همان‎‏طور که در دریا، جزر ناگهانی می‌تواند فرد را غافلگیر کرده و به خطر بیندازد، زندگی نیز به همین گونه است؛ حوادث و مشکلاتی که گاهی به سرعت و بدون هشدار، انسان را درگیر خود می‌کند و ممکن است حتی اگر در برابر آن مقاوم نباشیم، به حالتی شبیه به غرق شدن در دریای مشکلات دچار شویم. این مفهوم را در قالب شعر بیان کرده‌ام و امیدوار بودم که خوانندگان بتوانند با آن همذات‌پنداری کنند. با ورود شاعران جوان و ادامه این فعالیت‌های ادبی، امیدواریم که حرکت‌های فرهنگی نظیر این شب‌های شعر، مستمر و پایدار شوند و شعری محلی و بومی که جزئی از هویت فرهنگی استان است، به نسل‌های آینده منتقل شود.

به اعتقاد زارعیان؛ اقدام بلاگری که آن بنای مشهور املش را به آتش کشید نمونه بارزی از وندالیسم و تخریب آثار تاریخی و فرهنگی است. داستان‌‌های دروغ سر هم می‌کنند، جان خودشان را به خطر می‌‌اندازند، سراغ ایده‌‌های ترسناک می‌‌روند و حتی بناهای تاریخی را به آتش می‌‌کشند. چندی بعد مدیرکل میراث فرهنگی گیلان خبر داد که این بلاگر از سوی عوامل فراجا دستگیر شده است.‌ این بلاگر بعد از بازداشت گفت، فکر می‌‌کرده آنجا کوره آجرپزی است. در رادیو و در برنامه‌هایی چون «سی‌مو، سی‌تو»، گنجینه «خلیج‌فارس» و در تلویزیون در برنامه‌های «شونشینی»، «تارمه» و «شور و شین» مرتبط با موضوعات برنامه کتاب‌هایی را معرفی می‌کنم که غالباً اثر نویسندگان هم‌اقلیمی ماست و گاه با حضور خود این عزیزان در برنامه به معرفی اثرشان می‌پردازیم.

مخاطب‌شناسی در نشریات محلی ایران

  • چون ما معتقد به این هستیم که بیش از تولید فرهنگ و متأسفانه بیش از آنکه به فرهنگ‌سازی مواجه باشیم نیاز داریم که به بازتولید فرهنگ و انتقال فرهنگ بیندیشیم، در نتیجه فرهنگی که وبلاگ با این ساختار امروزی بر می‌انگیزد بیشتر فرهنگی‌است مبتنی بر دیالوگ، پرسشگری و نقد و بیشتر حامل یک نوع فرهنگ افقی‌است در برابر فرهنگ عمودی.
  • بنابراین، گمنامی محلی‌سرایان امروز به دلیل نبود حمایت‌های رسانه‌ای، کمبود امکانات و فضاهای فرهنگی، تغییرات فرهنگی جامعه، مشکلات اقتصادی، محدودیت‌های جغرافیایی و نقش خانواده‌ها در فاصله‌گذاری نسل‌ها از گویش‌های محلی است.
  • درواقع کم‌فروغ شدن شعر محلی و بومی به دلیل درگذشت شاعران برجسته بومی و گرایش شاعران جوان‌تر به دیگر گونه‌های شعر و کم‌شدن مخاطب شعر، یکی از چالش‌های جدی است که در برابر حفظ و ترویج این نوع ادبیات قرار دارد.
  • {
  • در این سال‌ها با نگاه ویژه‌ای به توسعه این فرهنگ پرداخته است تا جایی که در بعضی مناسبت‌ها مثل هفته کتاب و کتابخوانی حجم زیادی از برنامه‌ها به این مهم اختصاص می‌یابد ولی به‌صورت ثابت هم در بعضی از برنامه‌ها در تمام طول سال این مهم جایگاه دارد.
  • |}{
  • مفهوم مخاطب در روزهای نخست گسترش پژوهش‌های ارتباطات جمعی، به جمع دریافت‌کنندگان همزمان در نقطه پایان فرایند خطی انتقال اطلاعات اطلاق می‌شد.
  • |}{
  • شمال ایران با جذابیت‌های طبیعی و گردشگری بی‌نظیر خود، همواره یکی از محبوب‌ترین مقاصد برای مسافران به‌ویژه از شهرهای بزرگ مانند تهران، اصفهان و شیراز بوده است.
  • |}

وارد بحث و چالش با کاندیداهای ریاست‌جمهوری می‌شوند، در پی تأسیس شبکه‌های عینی و اتحادیه‌های صنفی هستند و حضور در زندگی روزمره. این مرحله اگر سر بگیرد بی‌شک می‌تواند وبلاگ‌نویسی ایرانی را وارد حضور جدی‌تر در عرصه‌های اجتماعی بکند و در حقیقت به تأثیری که فرهنگ مجازی بر فرهنگ حقیقی و واقعی دارد، شتاب دهد. جریان پلتفرمی تخصصی و هوشمند در حوزه تبلیغات شبکه‌های اجتماعی است که ابزارهایی جامع برای مدیریت کمپین‌های اینفلوئنسری ارائه می‌دهد. با ثبت‌نام رایگان در پنل جریان می‌توانید به‌راحتی اینفلوئنسرهای مرتبط با حوزه کاری خود را شناسایی و مخاطبان هدف را تحلیل کنید. تعرفه هر بلاگر در پنل لیست شده و با کمک ابزارهای تحلیلی که در اختیار شماست، می‌توانید  بازدهی کمپین‌ها را به‌صورت دقیق ارزیابی کنید. تفریحات آبی مثل قایق‌سواری، جت اسکی و خدماتی مانند اجاره تجهیزات غواصی و تورهای دریایی می‌توانند از طریق پیج‌ها و بلاگرهای مرتبط با گردشگری و طبیعت معرفی شوند.

Contact Us
https://blog.tikshahr.ir/%d9%85%d8%b9%d8%b1%d9%88%d9%81-%d8%aa%d8%b1%db%8c%d9%86-%d8%a8%d9%84%d8%a7%da%af%d8%b1-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%87%d8%b1-%d8%b4%d9%87%d8%b1-%d8%a7%db%8c%d8%b1%d8%a7%d9%86-%da%a9%d8%af%d8%a7%d9%85%d9%86/
Email: info@tikshahr.ir
Phone: 09145622900
, iran, iran

البته این خود مقوله مهمی‌است و حتی می‌شود تحلیل محتوای جامعه‌شناسانه هم داشت، که به دلیل انباشت بیش از حد محتوا در ذهن کاربران و مخاطبان، بیشتر کامنت‌ها زبان پرخاشگرانه و غیراخلاقی دارند که به‌تدریج می‌بینیم از پرخاشگری و غیراخلاقی بودنش کاسته می‌شود. جزء سوم یادداشت‌ است که به هر حال در یادداشت‌های وبلاگ‌های ایرانی، اولاً برای هر پست یک عنوان را می‌بینیم، ثانیاً متن را خیلی شبیه به مطبوعات می‌بینیم، و بخصوص استفاده از رسم‌الخط و زبانی متفاوت با زبان رسمی و ثالثاً ثبت ساعت ارسال یادداشت، این رسانه اجتماعی را معنادار کرده یعنی آن را زمان‌دار کرده. در این مرحله بیشتر نهادهای رسمی جامعه به اینترنت دسترسی پیدا کردند و در پی بازتولید وجهه خودشان در اینترنت بودند. وقتی به جای شایستگان، سلبریتی‌‌ها و بلاگرها در عرصه‌‌های مختلف حضور دارند و محتوای سطحی و تجاری تولید کرده و به خورد جامعه می‌‌دهند، رفته ‌رفته ذائقه جامعه تغییر می‌کند و هنر فاخر و فرهنگ عمیق در سایه این محتواهای زرد به فراموشی سپرده می‌‌شود. عوامل متعددی در عدم‌موفقیت و شکوفایی گردشگری دخیل هستند که می‌توان به عوامل سیاسی، عوامل و موانع اقتصادی و اجتماعی و سایر موانع توسعه گردشگری در کشور اشاره کرد. البته می‌توان با مدیریت و برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی نظام مسائل این حوزه به توفیقات بیشتری دست پیدا کرد.

از این رو کارآفرینان صنعت گردشگری با طراحی و راه‌اندازی و مدیریت کسب و کارهای جدید نقش کلیدی در توسعه اقتصادی و ارزش آفرینی صنعت گردشگری دارند. تبلیغات اینفلوئنسری از طریق جریان باعث افزایش آگاهی از برند، جلب‌اعتماد مخاطبان و بهبود نرخ تبدیل می‌شود، چراکه پیام شما را به دست افراد واقعی و علاقه‌مند می‌رساند. تحقیقاً بر اساس موضوع اصلی هر برنامه طراحان دکور، طرح‌هایی را که هم به لحاظ فرم و هم محتوا همخوانی داشته باشد، اتود می‌زنند تا به طرح نهایی برساند که در شاکله خود جدا از هویت بصری، جذابیت و هماهنگی با شکل اجرایی برنامه را دارا باشد.

  • رشت شکمو«رشت شکمو»، با بیش از ۱۰۳ هزار فالوور، محتوایی سرگرم‌کننده و طنزآمیز درباره غذاها و رستوران‌ها تولید می‌کند.
  • {
  • الف) در مرحله اول بیشتر وبلاگ‌ها مثل نسل اول اینترنت، توسط نیروهای فعال فنی ابداع می‌شود و بحث‌های فنی را به‌دنبال دارد.
  • |}{
  • در این راستا، آقای محمدجعفر نجدی، فرهیخته و شاعر برجسته، از جمله افرادی است که در هر کجا از ادبیات بومی خبری باشد، حاضر و پای کار هستند.
  • |}
  • وبلاگ در این مرحله ظاهر می‌شود که پدیده‌ای‌است که خودش هم مراحل مختلفی را پشت سر گذاشته‌است.
  • یکی از این راهکارها، علاقه‌مند کردن نسل جوان به شعر بومی محلی از طریق راه‌اندازی انجمن‌ها و برگزاری همایش‌های ادبی است.
  • {
  • مولانا در داستانی می‌‌گوید وقتی دباغی از یک بازار عطرفروشی عبور می‌‌کند بی‌‌هوش می‌‌شود و با بوی پهن به هوش می‌‌آید، گسترش محتواهای بی‌‌ارزش با فرهنگ عمومی جامعه همین کار را می‌‌کند.
  • |}

در هر سال، از زحمات شاعران و نویسندگان برجسته‌ای که سال‌ها در این عرصه فعالیت کرده‌اند، تقدیر به عمل می‌آید. این حرکت‌ها نشان می‌دهد که هنوز ارزش‌های ادبیات بومی در استان، به‌ویژه در شمال استان بوشهر مورد احترام و توجه قرار دارد و این نوع ادبیات همچنان در تکاپو و پویایی است. بزرگداشت این پیشکسوتان نه تنها به پاس زحمات‌شان است، بلکه پیامی به نسل‌های جدید می‌دهد که اهمیت حفظ و ترویج این میراث فرهنگی را درک کنند. جامعه‌شناسان ارتباطات معتقدند نشریات محلی به‌دلیل کارکردهای ویژه خود در حوزه مسائل بومی، عمده‌ترین نقش را در شکل‌گیری رفتارهای اجتماعی در پایه‌ای‌ترین سطح خود دارا هستند و در نحوه قضاوت و عکس‌العمل مردم در سطوح ملی و بین‌المللی نیز از این رهگذر به شکل غیرمستقیم نقش‌آفرینی می‌کنند.

تبلیغ با بلاگرهای معروف رشت و گیلان مانند این بلاگر برای تبلیغ رستوران‌ها، کافه‌ها و محصولات غذایی بسیار موثر است. بهرام‌نژاد در تمام این سال‌ها در مرکز صدا و سیمای مرکز بوشهر از معرفی کتاب و گفت‌وگو با اهالی قلم استان بوشهر غافل نشده است و اهتمام ویژه‌ای در خوانش اشعار محلی بوشهری و استفاده از گویش بومی دارد. این واژه‌ها که جزء میراث فرهنگی ما هستند، می‌توانند به حفظ و گسترش زبان بومی کمک کنند و به نوعی هویت فرهنگی ما را در برابر تغییرات زمانه حفظ کنند. در نهایت، بازخوردها به من نشان داد که اگرچه مسیر دشوار و طولانی بوده، اما شعر محلی و مفاهیم آن هنوز برای بسیاری از افراد قابل لمس است و این انگیزه‌ای شد برای ادامه دادن به این راه. پس از ایجاد و توسعه شهر‌های خلاق جهان که از خلاقیت به عنوان عاملی راهبردی برای توسعه پایدار شهری استفاده می‌کنند و مبتنی بر هفت شاخص صنایع دستی و هنرهای بومی، فیلم، موسیقی، ادبیات، خوراک، طراحی و هنرهای رسانه‌ای هستند. شهرهای خلاق جهان به عنوان مقاصد نوظهور گردشگری از منظر فرهنگی، نمونه‌های موفقی از گردشگری کارآفرینی و گردشگری خلاق محسوب می‌شوند.

این دایره علاقه‌مندان واقعی می‌تواند چرخه‌ای برای ترویج و ادامه حیات شعر محلی ایجاد کند. در نهایت، حمایت‌های نهادهای فرهنگی، رسانه‌ها و خود اهالی فرهنگ و هنر می‌تواند به این شعرها رونق بیشتری ببخشد و نسل‌های آینده را با این میراث ادبی آشنا کند. چنین شب‌هایی، فرصتی مناسب برای شاعران جوان فراهم می‌آورد تا آثار خود را معرفی کنند و با جمعی از علاقه‌مندان به شعر بومی به تبادل نظر بپردازند. استفاده از اشعار محلی از سوی خوانندگان جوان استان در ترانه‌ها و اجراهای موسیقیایی، بازتابی از موفقیت این شب‌ها و حضور موثر شعر محلی در فرهنگ عامه است. اشعار شاعران بزرگی چون شمسی‌زاده که سال‌ها پیش به‌عنوان ترانه‌های پرطرفدار اجرا شدند، همچنان در دل مخاطبان جای دارند و نشانه‌ای از زنده بودن این نوع شعر در دوران معاصر به حساب می‌آیند. این تکنولوژی که به نوعی بر فرهنگ انسان و جوامع مختلف تاثیر مستقیم دارد، به افراد این امکان را می‌دهد تا در هر زمان و مکانی بتوانند با دیگران ارتباط برقرار کنند و یا به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند و به تفریح و سرگرمی بپردازند.

این نگرش غلط در خانواده‌ها سبب می‌شود که نسل جدید به جای آموختن و حفظ گویش بومی، بیشتر به زبان‌های رسمی و معیار علاقه‌مند شوند. در نتیجه، این نسل نه تنها از زبان مادری خود دور می‌شوند؛ بلکه به این زبان به عنوان یک عنصر غیرضروری و فرسوده نگاه می‌کنند. این فرآیند به طور غیرمستقیم بر گمنامی محلی‌سرایان تاثیر می‌گذارد، زیرا محلی‌سرایان بدون حمایت خانواده‌ها و محیط‌های اجتماعی در انتقال زبان و ادبیات بومی با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند. تشویق جوانان به سرودن شعر بومی و محلی از طریق برگزاری مسابقات شعر و کارگاه‌های آموزشی با حضور شاعران پیشکسوت نیز می‌تواند تأثیر زیادی در گسترش این نوع شعر در میان نسل جدید داشته باشد.

این نیاز به توجه بیشتر و حمایت‌های جدی از سوی مسئولان فرهنگی استان دارد تا این تلاش‌های فردی و خودجوش به یک حرکت سازمان‌یافته و مستمر تبدیل شود و بتواند در سطح گسترده‌تری ترویج یابد. در این راستا، آقای محمدجعفر نجدی، فرهیخته و شاعر برجسته، از جمله افرادی است که در هر کجا از ادبیات بومی خبری باشد، حاضر و پای کار هستند. او با تمام وجود در این راه می‌کوشد و به عشق این فرهنگ سترگ، وقت و انرژی خود را صرف ترویج شعر محلی می‌کند. این‌گونه فعالیت‌ها نشان‌دهنده یک ارادت بی‌پایان به حفظ هویت فرهنگی و گسترش ادبیات بومی است که هرگز از سوی مسئولان فرهنگی به‌طور کامل پشتیبانی نمی‌شود.

    {
  • حرف کسانی که این فرضیه را مبنای تحولات بزرگ در ایران مثل انقلاب مشروطیت و انقلاب اسلامی قرار داده‌اند این است که به‌رغم گستردگی تحولات در ایران، حامل این تغییرات رسانه‌های کوچک بوده‌اند.
  • |}
  • صاحبان حق حرفه مجری‌گری درواقع فرد,، گروه یا هر عنصری است که از او اثر می‌پذیرد و مجری بایستی در قبال نحوه رفتار خود با او پاسخگو و ملزم به رعایت حقوقش شود.
  • {
  • علاوه بر این، در دوره‌های اخیر، رسانه‌ها بیشتر به موضوعات جهانی و مسائل روز می‌پردازند، از این‌رو، فضا برای پرداختن به مسائل فرهنگی و هنری محلی کمتر فراهم می‌شود.
  • |}
  • رابعاً به دلیل گریز از فشارهای رسمی و برخوردهای سیاسی، میل استفاده از نام‌های مستعار در وبلاگ‌های ایرانی بیشتر است و خامساً اینکه وبلاگ‌های ایرانی محلی را برای درج نظر مطمع نظر دارند.
  • {
  • متولیان فرهنگی که مسئول حمایت از هنر و ادبیات هستند، به طور معمول نگاه جدی و سازمان‌یافته‌ای به شعر محلی ندارند.
  • |}
  • این پیوند بین پیشکسوتان و نسل‌های جدید می‌تواند جرقه‌ای برای نوآوری در ادبیات بومی باشد و آن را از افول نجات دهد.

این نوع رویدادها معمولاً به صورت خودجوش و به کمک علاقه‌مندان و شاعران بومی برگزار می‌شود، اما در بسیاری از موارد از حمایت‌های دولتی و نهادهای فرهنگی بی‌بهره است. بودجه‌ها و منابع مالی محدود، نداشتن تبلیغات مناسب، و کمبود فضاهای فرهنگی مناسب، همگی مانع از برگزاری شب شعرهای مؤثر و باکیفیت می‌شود. در چنین شرایطی، حتی اگر همایش‌هایی برگزار شوند، اغلب در مقیاس کوچک و محلی باقی می‌مانند و فرصت‌های کافی برای دیده شدن در سطح استانی یا ملی پیدا نمی‌کنند. به عقیده من، کسانی که اکنون دستی در ادبیات بومی دارند، به ویژه در چنین محافلی که مخاطبان آن‌ها بیشتر جوانان و نسل‌های نو هستند، باید نسبت به اشعار بزرگان این عرصه مانند ایرج شمسی‌زاده، فرج کمالی، مرادی و دیگر پیشکسوتان نقدهای علمی و پژوهشی انجام دهند. بررسی و تحلیل دقیق اشعار این شاعران از منظر زبان‌شناسی، ساختار شعری، محتوای فرهنگی و اجتماعی می‌تواند به جوانان امروز کمک کند تا نه تنها به صورت سطحی با اشعار آن‌ها آشنا شوند؛ بلکه در عمق این آثار غوطه‌ور شوند و فلسفه و حکمت نهفته در این اشعار را دریابند. یک نکته قابل توجه در شب شعر یلدایی روستای خلیفه، بزرگداشت پیشکسوتان شعر و ادبیات بومی است.

این باور که مخاطبان هدفی ثابت و بی‌تحرک در برابر فریبکاری و اثرگذاری رسانه‌ها هستند امروز بی‌اعتبار است. از هر زاویه‌ای که به مسئله گزینش و استفاده از رسانه‌ها بنگریم و در اهمیتی که مخاطبان برای رسانه‌ها قائل می‌شوند، می‌توانیم تأثیر قوی و حتی تعیین‌کننده عوامل اجتماعی و موقعیتی را مشاهده کنیم. امیدوارم که این مقوله مورد توجه آکادمیسین‌های ما در حوزه‌های مختلف فلسفی، اجتماعی و ارتباطی، زبا‌شناسی و سیاسی، قرار بگیرد چون بحث وبلاگ‌ها در ایران را جدی باید گرفت.

ویلاها، اقامتگاه‌های بوم‌گردی، هتل‌ها و مراکز اقامتی می‌توانند با تبلیغ در پیج بلاگرهای شمالی، مسافران بیشتری را جذب کنند. طبیعت‌گردی و جاذبه‌های توریستی این منطقه، باعث می‌شود تبلیغ اقامتگاه‌های محلی برای مخاطبان، به‌ویژه در تعطیلات بسیار جذاب باشد. با توجه به تحولات زمانه و حرکت انسان‌ها به سوی جهانی شدن و مدرن شدن، می‌توان گفت که ادبیات بومی و محلی همچنان در دل تاریخ و هویت انسان‌ها ریشه‌دار است. تاریخ گواهی می‌دهد که فرهنگ‌ها و ادبیات اصیل، حتی در برهه‌هایی که ممکن است ضعیف شوند یا به حاشیه رانده شوند، هرگز فراموش نمی‌شوند. در دوران‌های مختلف تاریخ، حتی زمانی که جوامع به سمت تمدن‌های نوین حرکت کرده‌اند، ارزش‌های فرهنگی و ادبیات بومی همچنان در دل مردم و در زندگی روزمره‌شان باقی مانده است.

{
    {
  • تبلیغات اینفلوئنسری از طریق جریان باعث افزایش آگاهی از برند، جلب‌اعتماد مخاطبان و بهبود نرخ تبدیل می‌شود، چراکه پیام شما را به دست افراد واقعی و علاقه‌مند می‌رساند.
  • |}
  • بلاگرهای مازندرانی و گیلانی که روی سبک زندگی لوکس متمرکز هستند می‌توانند به انتقال این حس کمک کنند.
  • در دنیای رسانه نیز اصولاً تمام تولیدات و چاپ‌ها برای جلب رضایت مشتری و اقناع و ارضای نیازهای مخاطب صورت می‌گیرد اما در حیطه مطبوعات حرفه‌ای و به‌ویژه محلی هیچ‌گونه تحقیقی در حوزه نیازسنجی و مخاطب‌شناسی انجام نشده است.
  • از هر زاویه‌ای که به مسئله گزینش و استفاده از رسانه‌ها بنگریم و در اهمیتی که مخاطبان برای رسانه‌ها قائل می‌شوند، می‌توانیم تأثیر قوی و حتی تعیین‌کننده عوامل اجتماعی و موقعیتی را مشاهده کنیم.
  • {
  • وسایل ارتباط جمعی با کارکردهای متنوعی که در جامعه دارند، همواره در تعامل طبیعی با جامعه و محیط اطراف خود هستند.
  • |}{
  • داستان‌‌های دروغ سر هم می‌کنند، جان خودشان را به خطر می‌‌اندازند، سراغ ایده‌‌های ترسناک می‌‌روند و حتی بناهای تاریخی را به آتش می‌‌کشند.
  • |}
|}

این پیوند بین پیشکسوتان و نسل‌های جدید می‌تواند جرقه‌ای برای نوآوری در ادبیات بومی باشد و آن را از افول نجات دهد. تعامل بالا و اعتماد مخاطبان به بلاگرهای معروف رشت و سایر شهرهای شمالی، آن‌ها را به ابزار قدرتمندی برای تبلیغات برندهای محلی، محصولات ارگانیک، خدمات اقامتی و خوراکی‌های خاص تبدیل کرده است. با انتخاب صحیح بلاگر مرتبط با حوزه کاری خودتان از پنل جریان، می‌توانید پیام برندتان را به دست مخاطبان هدف برسانید و نرخ تبدیل را بهبود ببخشید. شمال کشور با موقعیت جغرافیایی منحصربه‌فرد، طبیعت بکر و محبوبیت بالا به‌عنوان مقصد گردشگری، بستری ایده‌آل برای تبلیغات هدفمند برخی از صنایع و کسب‌وکارها است.

صنایع‌دستی محلی، مانند سفال، گلیم و خوراکی‌های خاص شمالی (مثل برنج، زیتون و کلوچه)، از جذابیت بالایی برخوردارند. بلاگرهای مازندرانی و گیلانی که به نمایش تجربه‌های منحصربه‌فرد می‌پردازند، می‌توانند این محصولات را به مخاطبان هدف معرفی کنند. با این اقدام، انتظار می‌رود تأثیر بلاگرها و اینفلوئنسرهای فعال در کاهش آسیب‌های اجتماعی، تقویت هویت محلی و ارتقای آگاهی عمومی درباره ظرفیت‌های استان البرز دوچندان شود. راه‌اندازی خانه بلاگر، نقطه عطفی در مدیریت هوشمند فضای مجازی و استفاده بهینه از توانمندی‌های فعالان این عرصه خواهد بود.

الف) در مرحله اول بیشتر وبلاگ‌ها مثل نسل اول اینترنت، توسط نیروهای فعال فنی ابداع می‌شود و بحث‌های فنی را به‌دنبال دارد. وبلاگ در این مرحله ظاهر می‌شود که پدیده‌ای‌است که خودش هم مراحل مختلفی را پشت سر گذاشته‌است. مثلاً وقتی که تلگراف و تلکس وارد شبکه اطلاع‌رسانی ما می‌شود، می‌بینیم که واژه‌هایی مثل رمز و رمزگذاری (Code, Decoding) و امثال اینها، وارد ادبیات روزنامه‌نگاری در ایران می‌شود.

در این سال‌ها با نگاه ویژه‌ای به توسعه این فرهنگ پرداخته است تا جایی که در بعضی مناسبت‌ها مثل هفته کتاب و کتابخوانی حجم زیادی از برنامه‌ها به این مهم اختصاص می‌یابد ولی به‌صورت ثابت هم در بعضی از برنامه‌ها در تمام طول سال این مهم جایگاه دارد. مثلاً در برنامه «دو نیمه سیب» روزهای چهارشنبه بخش کافه کتاب با اجرای همکارم پیمان زند وجود دارد یا در برنامه‌های ویژه جوانان و نوجوانان و حتی برنامه‌های مذهبی با خواندن بخشی از کتاب مرتبط با موضوع برنامه، کتاب هم معرفی می‌شود. بازنمایی و خوانش اشعار اساتیدی چون ایرج شمسی‌زاده، فرج کمالی و دیگر پیشکسوتان شعر محلی جنوب در محافل امروزی، قطعاً تأثیر عمیقی در محبوبیت این ژانر ادبی میان نسل امروز داشته است.

{

در دفتر هنر و ادبیات اسارت؛

|}

این تردید ممکن است ناشی از احساس نارضایتی از کم‌توجهی به شعر محلی یا دشواری‌های مالی در زمینه چاپ و انتشار کتاب باشد. در کنار این، پایین بودن نرخ مطالعه در جامعه و استقبال نشدن از کتاب به ویژه در زمینه ادبیات، اهل قلم را دچار تردید می‌کند و آن‌ها را از انتشار آثارشان بازمی‌دارد. این نوع پژوهش‌ها و نقدهای ادبی می‌تواند منجر به استخراج نکات و زیبایی‌های پنهان در اشعار پیشکسوتان شود و زمینه‌ساز درک بهتر و عمیق‌تر از شعر بومی برای نسل جدید باشد. به عبارت دیگر، تجزیه و تحلیل اشعار بزرگان بومی، در کنار خوانش و بازخوانی آن‌ها تأثیر بیشتری خواهد داشت. این اقدام نه تنها به تثبیت جایگاه شعر محلی در فرهنگ معاصر کمک می‌کند؛ بلکه باعث می‌شود که جوانان بیشتر با ارزش‌های انسانی، اجتماعی و فرهنگی این اشعار آشنا شوند و آن‌ها را نه تنها به‌عنوان یک میراث، بلکه به‌عنوان یک ابزار فکری و فرهنگی در زندگی روزمره‌شان بپذیرند.

این بی‌توجهی به ادبیات بومی موجب می‌شود که بسیاری از شاعران نتوانند در یک بستر مناسب و حمایت‌شده، به پرورش و ارتقای هنر خود بپردازند. بسیاری از محافل ادبی و همایش‌های بومی و محلی، به‌ویژه در شب شعرها، به‌طور خودجوش از سوی مردم برگزار می‌شود و نه تنها حمایت‌های مالی از آن‌ها صورت نمی‌گیرد، بلکه این تلاش‌ها بیشتر به صورت خود حمایتی و با هزینه‌های شخصی پیش می‌رود. در چنین شرایطی، حتی با وجود مشکلات فراوان و کمبود منابع، هنوز افرادی هستند که با تمام عشق و علاقه به ادبیات بومی و فرهنگ غنی خود، این رویدادها را برپا می‌کنند. مژده لایف«مژده لایف» از بلاگرهای معروف رشت و گیلان است و با بیش از ۱۷۰ هزار فالوور، فرهنگ بومی و سبک زندگی گیلانی را به تصویر می‌کشد.

{
    {
  • مونی فودیفودبلاگر گیلانی با بیش از ۵۰۰ هزار فالوور است و محتوایی حرفه‌ای در معرفی کافه‌ها، رستوران‌ها و خوراکی‌های محلی تولید می‌کند.
  • |}{
  • این نوع رویدادها معمولاً به صورت خودجوش و به کمک علاقه‌مندان و شاعران بومی برگزار می‌شود، اما در بسیاری از موارد از حمایت‌های دولتی و نهادهای فرهنگی بی‌بهره است.
  • |}
  • او با ارائه محتوایی الهام‌بخش، برای تبلیغ خدمات خانگی، صنایع‌دستی و سفرهای خانوادگی گزینه‌ای مناسب است.
  • سپیده لایف«سپیده لایف»، بلاگر روزمره و سبک زندگی، با بیش از ۲۹۰ هزار فالوور، محتوای جذاب و آرامش بخشی از زندگی در شمال کشور ارائه می‌دهد.
  • {
  • از این رو کارآفرینان صنعت گردشگری با طراحی و راه‌اندازی و مدیریت کسب و کارهای جدید نقش کلیدی در توسعه اقتصادی و ارزش آفرینی صنعت گردشگری دارند.
  • |}
  • مخاطبان توسط خود مردم و براساس علایق، توانایی‌ها، سلایق، نیازها، ترجیحات و هویت‌ها و تجارب اجتماعی و فرهنگی‌شان تعریف می‌شوند.
|}

حضور مستمر و افزاینده مستمعان، خود گواهی است بر این‌که مردم هنوز به شعر محلی و گویش‌های بومی خود تعلق خاطر دارند و در پی پیوند با هویت فرهنگی‌شان هستند. تبریز و آذربایجان نیز به‌علت ایفای نقش دروازه ورود اروپا به ایران و ارتباط نزدیک مردم با تجارت، پیشرفت‌های تکنولوژی و... نقش منحصر به فردی در فرهنگ ایران زمین داشته و همواره پیشرو و سردمدار آغاز بسیاری از اتفاقات مدرن فرهنگی بوده است. بخش قابل توجهی از تاریخ مطبوعات پیش از مشروطه و دوران مشروطه را تبریز و آذربایجان تشکیل داده و چاپخانه‌ها، روزنامه‌ها، هفته‌نامه‌ها و روزنامه‌نگاران بسیاری در این دوره سبب تحولات عظیم تاریخی شده‌اند. مطبوعات محلی آذربایجان از نظر نفوذ، تخصص، تیراژ و کیفیت، فاصله زیادی با نقش و رسالت خویش در صد سال گذشته دارند.

موضوع اخلاق حرفه‌ای مجری از همین تعامل‌های ارتباطی سرچشمه گرفته و بایدها و بایستگی‌های اخلاقی این حرفه، به چگونگی مدیریت رفتار ارتباطی او با صاحبان حق این حرفه بر می‌گردد. ببینید گوینده و مجری هوشمند همیشه مراقب است که در دام لودگی و مهمل‌گویی‌ها نیفتد تا بتواند اعتماد مخاطب را به خود جلب و برای رسانه نیز اعتبار کسب کند که این خود راز موفقیت رسانه‌های معتبر جهان است. برای تقویت گفتار و تامین پشتوانه سخن، لازم است گوینده و مجری با برنامه‌ریزی منظم، ساعتی از شبانه روز را به مطالعه کاربردی اختصاص دهد و مطالب گزیده را ثبت کند تا مجبور به تقلید از دیگران نشود و سخن خویش را عاریتی نکند! دومین عامل در شکل نگرفتن انجمن‌های مشابه، پراکندگی شاعران در نقاط مختلف استان و کشور است. این پراکندگی جغرافیایی و فاصله‌های زیاد میان شاعران، مانع از شکل‌گیری یک انجمن واحد و منسجم می‌شود. هر شاعر به طور فردی در منطقه خود فعالیت می‌کند و ارتباطات لازم برای تشکیل یک انجمن بزرگ و مؤثر کمتر برقرار می‌شود.

بی‌شک برای تغییر این وضعیت، نیاز به حمایت‌های مستمر از سوی رسانه‌ها، نهادهای دولتی، خانواده‌ها و جامعه است تا این هنرمندان بومی بتوانند به جایگاه شایسته خود دست یابند و صدای فرهنگ غنی خود را به گوش نسل‌های جدید و جامعه وسیع‌تری برسانند. مفهوم مخاطب در روزهای نخست گسترش پژوهش‌های ارتباطات جمعی، به جمع دریافت‌کنندگان همزمان در نقطه پایان فرایند خطی انتقال اطلاعات اطلاق می‌شد. این مخاطبان معمولاً هدف تبلیغات و اثرگذاری رسانه‌ها یا عامه مردمی بودند که اخبار و برنامه‌های سرگرم‌کننده رسانه‌ها را می‌خریدند. برداشت فوق از مخاطبان به‌تدریج جای خود را به نگرشی از دریافت‌کنندگان رسانه‌ها داد که کم و بیش فعال، مقاوم در برابر اثرات رسانه‌ها و در پی علایق و خواسته‌ای خویش- با توجه به زمینه‌های فرهنگی و اجتماعی خود- بودند.

سمیرابلاگر خانوادگی با بیش از ۷۴ هزار فالوور است و محتوای خود را به تجربیات خانوادگی و زندگی روزمره اختصاص داده است. تعامل خوب پیج او، این صفحه را برای تبلیغ محصولات خانوادگی و خدمات اقامتی کاربردی می‌کند. بعد از ثبت‌نام رایگان در پنل جریان به لیست تمامی بلاگرها در حوزه‌ها و شهرهای مختلف دسترسی خواهید داشت. ببینید مجری از یک سو خواهان موفقیت حرفه‌ای و کسب رضایت مدیران و جذب مخاطب است و از سوی دیگر، موفقیت حرفه ای او, مرهون چگونگی رفتار ارتباطی و تعامل اخلاق‌مدار او با محیط درونی و بیرونی رسانه خواهد بود.

امروز استفاده از تلفن‌های همراه به قدری گسترش یافته است که شرکت‌های مختلف ناچارند روزبه‌روز به تکنولوژی‌های این دستگاه بیفزایند تا کاربران رضایت کافی را داشته باشند. در موبایل‌های هوشمند، افراد می‌توانند به راحتی به اینترنت متصل شوند، شبکه‌های گسترده اجتماعی را ببینند و به هرگونه اخبار، اطلاعات علمی، موسیقی، فیلم‌ و منابع دیگر دسترسی پیدا کنند. مشارکت مردم در سیاستگذاری و تصمیم‌گیری‌های محلی و منطقه‌ای و تغییر نگاه مصرف‌گرایانه به نگاه تولیدکننده می‌تواند بسترهای توسعه گردشگری را مهیا کند. افزایش میزان مشارکت مردم و جوامع محلی در توسعه گردشگری به مؤلفه‌های مختلفی بستگی دارد که می‌توان به برخی از آنها اشاره کرد. ایجاد کسب و کارهای جدید و رونق اقتصادی جوامع محلی، توسعه فرهنگی و اجتماعی جوامع محلی از طریق تبادل فرهنگی و توسعه زیرساخت‌ها و بستر‌های کسب و کار گردشگری از جمله مولفه هایی هستند که‌درصد میزان مشارکت مردم را افزایش خواهند داد. مونی فودیفودبلاگر گیلانی با بیش از ۵۰۰ هزار فالوور است و محتوایی حرفه‌ای در معرفی کافه‌ها، رستوران‌ها و خوراکی‌های محلی تولید می‌کند.

سحر طاهری«سحر طاهری»، با بیش از ۴۴۰ هزار فالوور، سبک زندگی خاص خود را که ترکیبی از مد محلی و مدرن است، به نمایش می‌گذارد. چشم‌اندازهای زیبای شمال، بستری مناسب برای تبلیغ برندهای لوکس مانند لباس‌های تابستانی، محصولات آرایشی و خدماتی مانند اسپا یا ماساژ است. بلاگرهای مازندرانی و گیلانی که روی سبک زندگی لوکس متمرکز هستند می‌توانند به انتقال این حس کمک کنند. تبلیغات توسط بلاگرهای مازندرانی و گیلانی غذا و سفر، می‌تواند مخاطبان زیادی را به سمت رستوران‌ها و کافه‌های منطقه جذب کرده و حس و تجربه‌‌ای منحصربه‌فرد را القا کند. بنابراین، گمنامی محلی‌سرایان امروز به دلیل نبود حمایت‌های رسانه‌ای، کمبود امکانات و فضاهای فرهنگی، تغییرات فرهنگی جامعه، مشکلات اقتصادی، محدودیت‌های جغرافیایی و نقش خانواده‌ها در فاصله‌گذاری نسل‌ها از گویش‌های محلی است.

بلاگر https://blog.tikshahr.ir/%d9%85%d8%b9%d8%b1%d9%88%d9%81-%d8%aa%d8%b1%db%8c%d9%86-%d8%a8%d9%84%d8%a7%da%af%d8%b1-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%87%d8%b1-%d8%b4%d9%87%d8%b1-%d8%a7%db%8c%d8%b1%d8%a7%d9%86-%da%a9%d8%af%d8%a7%d9%85%d9%86/
بلاگرهای معروف در هر شهر